Verslagen excursies

Excursie Fort de Roovere
Info:

Afgelopen zondag vond de excursie plaats bij Fort de Roovere. Een mooie opkomst van 21 man. Dit laat zien dat de natuur nog erg geliefd is onder de mens. Onze gids Ad begon de excursie met een verhaal over de geschiedenis van Fort de Roovere. Na het bezoeken van het fort zijn we via de Mozesbrug het natuurgebied Buitenlust gaan bezoeken. Maar niet voordat we op de Mozesbrug nog minimaal vier paartjes van padden tegenkwamen. Deze lagen helaas in het voetpad en konden zelf niet ontsnappen omdat de architect hier geen rekening mee heeft gehouden. Op deze manier worden ze makkelijk vertrapt door de voorbijgangers. Mocht je naar het fort gaan, dan is het advies hierop te letten bij het oversteken van deze brug.

We hebben onze weg voortgezet en kwamen in Buitenlust eerst in een mooi Eiken-Dennenbos terecht. Vervolgens kwamen we bij grasvlaktes met vennen. Hier hebben we zelfs vijf reeën gespot. Al met al een mooie excursie met op het einde nog wat mooie zonnestralen met een blauwe lucht. Voor een impressie van de excursie hebben onze fotografen Marijke Niquet, Frank Visch en Guus Dekkers mooie foto’s gemaakt.

Foto’s van de excursie:

Op zoek naar Wisenten
Info:
Op zondag 5 februari zijn we op pad geweest bij Slikken van De Heen met een groep van ongeveer 16 personen. Onze gids Jack Huijps bracht ons naar deze locatie om de wisenten op te sporen. Het begon wat bewolkt maar gedurende de wandeling brak het zonnetje door. We zijn naar het kijkscherm en de uitkijktoren gelopen. Als groep hadden we veel kennis in huis waardoor er veel kon worden geleerd van elkaar. We hebben paddenstoelen, varens, een spin, middelste zaagbek, de konikpaarden en nog veel meer gezien. Maar helaas geen wisenten. Die zaten waarschijnlijk nog iets verder het gebied in. Wellicht de volgende keer!

Foto’s van de excursie: